Aktuální zpravodajství ze Šlesvicka-Holštýnska

3. 1. 2012 20:14

Výpadek aktuálních informací ze Západu byl pouze dočasný! Místní zpravodajka pouze potřebovala naplnit svoje základní životní potřeby a provést pár návštěv po přístavu.

Co je tedy nového?


 

V listopadu jsme se odstěhovali za Hamburg. Přes kolegu z práce jsme se dostali k malému bytu v první vesnici za Hamburkem – z oken koukáme přímo do lesa :D Do práce sice cestujeme skoro hodinu, ale stojí to za to, konečně nebydlíme v provizoriu.

Zařídili jsme si ho sice skromně, zato vtipně. Třeba šest litrů mlíka, čtyři balíčky těstovin, čtyři mražená filé a dvoje sušenky se mi podařilo vyměnit za jídelní stůl se čtyřmi židlemi. Ne, to není vtip. Dokonce to byl oficiální inzerát na internetu :D Kdybyste mi nevěřili, klikněte si na http://stilbruch.internet-verschenkmarkt.de/list.asp

Už tu bydlíme druhý měsíc a zatím na nás nevypadl žádný kostlivec, soused odshora mi půjčil nůžky na ustřihnutí záclon, sousedka zdola mi přebrala od pošťáka balíček, s panem domácím si přátelsky telefonujeme o klíčích k sušárně a v úterý a v sobotu sem jezdívá veselý pan pekař s vypečenýma houskama.

 

 

Skoro až idylka, ale… ta práce… Na začátku jsem byla ráda, že ji mám, ale… Trochu jsem se rozkoukala a co jsem neuviděla: Pracovní náplň online marketing, kolegové o generaci starší, organizace práce nula, rozhodování živelné, dodržování termínů nebo dohodnutých věcí ala maňána atd… Mohla jsem týden nic nedělat a nikdo to nepoznal a nikomu to nevadilo.

Když moje se moje znechucení, že musím ráno vstávat do takovýhle práce, začalo měnit  v zoufalost, přišel mail. Od jedné malé firmy, kam jsem v létě posílala životopis, ale která mě odmítla kvůli tomu, že češtinu zatím nemají v repertoáru. Od ledna se to mělo změnit a prý jestli mám stále zájem, že by mě rádi pozvali na pohovor.

První den v nové práci jsem montovala nohy ke stolům, rozkládala papundeklový krabice a smotávala kabely. Ráda se seznamuju při práci ;) Tým tvoří většinou studenti na stáži – každý z jiné země, pár IT lidí a dva Němci, kteří tu firmu založili.  Jaké to tam je a co tam vlastně dělám, vám napíšu v jiným článku. Po dvou dnech mám jenom fajn pocit a těším se na pokračování.

 

Děkuji za pozornost a předávám slovo zpět do studia. Pro zájemce a váhající návštěvy malá mapka jako bonus:

 

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=cs&geocode=&q=ahrensburg,+deutschland&aq=&sll=37.0625,-95.677068&sspn=38.41771,86.572266&vpsrc=6&ie=UTF8&hq=&hnear=Ahrensburg,+%C5%A0lesvicko-Hol%C5%A1t%C3%BDnsko,+N%C4%9Bmecko&t=m&ll=53.611248,10.06897&spn=0.244416,0.411987&z=10&iwloc=A&output=embed
Zvětšit mapu

Zobrazeno 1847×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio