Hamburské začátky

4. 7. 2011 9:13

A je to tady. Sedím v cizím bytě, kde si prý mám připadat jako doma. Venku je zima a vítr, i když je prý červenec. Čeká mě procházení pracovních inzerátů a možná nějaká pomocná práce za pár šupů, i když mám výborně ukončené vysokoškolské vzdělání a dobrou jazykovou výbavu.

Chci se s tím poprat. Co tě nezabije, to tě posílí. Mohla jsem zůstat v Brně a dál dělat helpdesk v IBM nebo jít na pracák. Místo toho jsme koupili jízdenky do Hamburku, rychle se vystěhovali z našeho útulného brněnského bytu, sbalili pár nejnutnějších věcí a rozloučili se. Kdy jindy než teď?

Všechny, koho zajímá (stejně jako mě), jak to bude dál, zvu ke čtení tohoto blogu :)


Cesta vlakem byla skoro bezproblémová, jen nacpat kola do EC nebylo ze začátku úplně jednoduché. Nicméně nakonec se vše vyřešilo - na konci vagónu bylo jedno místo a to už obsazené, ale zjistili jsme, že ten starší pán s kolem si spletl vagon a kromě toho každý vagon má konce dva a na každém je jedno místo :D

Když jsme přijeli, už se smrákalo. A pršelo, jen se lilo. Z prázdného vlaku jsme vystupovali skoro sami – Hamburg – Altona je konečná. Na nástupišti na nás čekala horda lidí z AISECu a náš nový pan domácí. To bylo milé a ještě milejší bylo, že nám odvezl kufry. Na kole jsme potom nějak dojeli k našemu novému ubytování. Jak, ani nevím, jeli jsme v průtrži, oba máme brýle, byli jsme rádi, že jsme poznali, kde je silnice a kde chodník :D Než si najdeme něco jiného, bydlíme u známých našich známých, kteří tu jsou už skoro 30 let. Jsou to starší, milí a pohostinní manželé. V neděli jsme společně jeli do kostela. Snažila jsem se HejTimu nějak přetlumočit aspoň kázání, ale holt simultánní tlumočení mi ještě nejde. Ono rozumět a tlumočit jsou dvě odlišné věci. Odpoledne jsme se už sami vydali na procházku městem. No, procházku… Byl to spíš takový výšlap, vrátili jsme se až za šera a viděli jsme univerzitu, televizní věž, radnici, HejTiho budoucí pracoviště, Hafen city a spoustu kanálů, lodí, jeřábů… Jen lidí moc ne, počasí bylo jak v Česku v listopadu.

Dneska je pondělí, všichni odešli do práce a já jdu pročítat ty inzeráty. A až se něco uděje, zase napíšu :)

Zobrazeno 6049×

Komentáře

Ferenc

Viel glück!

kacarovi3

I tu v Česku se dají zažít takové pocity...

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio