Zpytování svědomí

9. 4. 2009 14:46
Rubrika: Zamyšlení

Včera jsem se konečně zase dokopala ke zpovědi... Jak mě se tam vždycky nechce! Ale teď je mi báječně:) Ale proč to tu vlastně píšu: K přípravě mi od předloni docela dost pomáhá zpovědní zrcadlo, které jsem dostala na duchně u sestřiček z Miles Jezu. Jestli ho tu najde aspoň jeden človíček, kterýmu bude k užitku, mělo to smysl sem dávat.

Zpytování svědomí.doc

PS: A taky už jsem konečně chtěla vyzkoušet tu novou funkci vkládání souborů do blogu ;)

Zobrazeno 8043×

Komentáře

kacarovi3

Ach,zpověd.Jsem náročný,chci dost času,popovídat si o životě,o povinostech a o úsilí svatosti.Hříchy,ty najde i svatý,když si vzpomene...Já nějak poslední dobou jsem asi slepý.Žena i její rodina vidí mé hříchy jasně a mě to stále nedochází.Hříh je pro nevěřícího trošku jinačí,než pro nás věřící.Zkusil jsem to při obnovách a vyznal jsem hříchy,které mi zazlívá má žena.Kněz něco podobného nikdy neslyšel a osenil mou otevřenost.Kdybych mu přečetl mé sms od mé ženy,zapoměl by mi dát i rozhřešení.Tolik zla v pár slovech by jej vyděsilo.Pavel.

andelaskoloudova

kacarovi: Svátost smíření není vyznávání hříchů cizích ani pokec o životě. Navíc si neumím představit, jak můžete litovat hříchů, o kterých jste sám přesvědčený, že je nečiníte - a bez lítosti je svátost smíření neplatná. <br />
<br />
,,Říkáme-li, že jsme bez hříchu, klameme sami sebe a pravda v nás není." (l J 1,8).

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio