Kontinent, kde je ještě co objevovat

1. 3. 2009 17:52

      Týden jsem si lenošila v posteli - no, někdy se tomu říká i nemoc, ale přijde na to ;) - a nedá mi to, abych vám nenapsala jeden postřeh (nebo jak to říct). Díky tomu, že jsem nemohla dělat nic do školy, protože ta zůstala i s počítačem v Brně, a spát se taky nedalo pořád, začalo mi být tak nějak... nuda, no. Sama doma, internet nic, televize nic... A tak jsem si pustila rádio a při dopoledním matiné jsem se začetla do jedné knížky, která mi zůstala v batůžku. Ale byla to četba povinná a brzo mě přestala bavit. A pocit, že něčím přece ten čas vyplnit musím, byl stejně neodbytný.

      A tu se z ničeho nic, z čista jasna našeho obýváku vynořila jedna knížka, která nebyla povinná, ale která si na mě počkala. Po všech těch románech, který musím přelouskat do školy, který musím ňák interpretovat a který jsou někdy jen vytiskutý z počítače a ještě ke všemu většinou úplně bez obrázků, byla tahle knížka strašně příjemný čtení. Není tlustá, jsou v ní krátký kapitoly, žádný složitý symboly, životní zkušenost i trochu faktů, krásný fotky... Prostě za poslední dobu opravdu knížka, kterou jsem četla ráda a moc se mi líbila:)

      Nooo, jak se jmenuje? Kdo ví? Kdo si tipne? Malá nápověda - je to původní česká knížka z roku 2008 z nakladatelství Cesta. Čtvercový formát... Nojo, tak já to teda prozradím, protože proto ten článek vlastně píšu:) Marek Orko Vácha: Poslední země.

      Znáte? Jak se líbila vám?

Zobrazeno 2006×

Komentáře

trpas

Když jsem byl u druhého odstavce, a zahlédl jsem nakladatelství Cesta, hned mě napadlo, že by to mohla být tato Orkova knížka:) a potvrdilo se:)<br />
<br />
Poslední země je krásná kniha, četl jsem ji, a byl sem nadšenej!...ten nadpis se ti Katko povedl - kontinent, kde je ještě co objevovat...akorát sem si říkal, jestl tím kontinentem myslíš Antarktidu nebo i Evropu - protože si vlastně objevila dobrou knížku:-)<br />
<br />
dík!

Daajulka

tyyjko tuhle jsem od něj ještě nečetla..tak to si zapišu někam, abych si ji pak přečetla...:)

katerzina

Tyjo, Pášo, no vidíš, možná to s tou naší Evropou nebude tak špatný :D Díky moc za koment! I Dáje;) A těším se, že sem potom o ní napíšeš!

FanTom

Ahoj Katko, při čtení Tvého nadpisu u sledovaných blogu, jsem si říkal, že bys mohla psát o Antartidě a jako první mi taky napadla knížka od Marka O. Váchy - je to úžasná knížka :-) Přesně pro mě - málo textu a hodně obrázků :-) a jakých :)

Vinipuch

Taky jsem myslel, že to bude o Africe nebo Asii. Ale z té Orkovy-Váchovy knížky jsem slyšel číst v rádiu, a docela se líbila. Až ji někdy uvidím v knihovně, určitě si ji přečtu :).

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio