Strach?!

3. 11. 2008 23:11
Rubrika: Zamyšlení

Tréma.

Obava. 

Strach.


Každý je zná. Můžou být správným vybuzením k výkonu, ale když je jich přemíra, tak brzdí, někdy i úplně paralyzují. A jak potom žít naplno, když se necháme trémou, obavami a strachy svazovat? Nejde to, no. Ale už jste zažili ten pocit, kdy jste se překonali a ... tu "triviální" otázku na přednášce položili ... na tu písemku jste šli ... na to podium jste vylezli ... do té zpovědnice se odhodlali ... na tu akci jste odjeli? Já taky ;) 

Dál se bojím spousty věcí a situací, ale vždycky o kousek míň. A není to jen tak, že by se ze mě z ničeho nic stával Nebojsa. Je to trochu vůle a trochu Boží podpora. 

Schválně, kolikrát myslíte, že v Bibli Hospodin říká: "Nebojte se!"? No, já jsem to osobně nepočítala, ale biblisté prý tvrdí, že 366. Na každý den v roce (a i s přesupným se počítá) jedno povzbuzení!

Strach je přirozená lidská vlastnost, i Jan Pavel II. v den svého zvolení  papežem asi měl obavy, když měl předstoupit před nacpané svatopetrské náměstí a vyslovit první slova jako nová hlava církve. A víte, co řekl? "Nebojte se!"

 

Zobrazeno 2583×

Komentáře

katerzina

Však to taky z našeho pobiřmovacího setkání je:) Něco jako ten minulý článek...

annndulka

hezký článek :) uplně vím jak to myslíš, a nejhorší na tom je, že strach nás oddaluje Boží lásce, teda aspoň já mám takovou zkušenost :(

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio