proč vlastně lidi píšou blogy?

12. 3. 2008 18:14
Rubrika: otázky
            bezpochyby ne všichni mají za mlhou hustou, že by se dala krájet, rodinu a kamarády, kteří jsou zvědaví, co je novýho. a tak přemýšlím...

že by to byl jenom druh exhibicionismu? možná, přečíst si blogový  myšlenky může vlastně kdokoli. a proto na mém blogu funguje autocenzura;). ale přesto myslím, že ne všechno, co tady píšu, bych vyprávěla všem, kteří to čtou:) a to ani nevím, kdo všechno jsou ti všichni!

a nebo že by se ve spoustě lidí dřímal spisovatelský talent, který se nemohl rozvinout, a probudil se až teď, kdy je něco napsat a „publikovat“ tak jednoduchý?

a nebo je to prostě vedle rybaření, sbírání známek, pěstování bojových umění a tak různě podobně jen další z mnoha koníčků, který děláme jen tak pro radost a bez toho, že bysme očekávali ještě něco dalšího?

a nebo se chceme prostě podělit se světem o nějaký příběh, který by jinak zapadnul?

a nebo? co myslíte vy?

Zobrazeno 1197×

Komentáře

KajaMacek

Souhlasím s Tebou. Blogování je často činnost pro činnost. Lepší jsou blogy na nějaký téma, kam přispívá víc lidí. Ale když člověk něco píše sám, tak to často není na škodu. Třeba má hodně známejch, ale neví, kdo z nich je na to či ono zvědavej. Tak to blogne a kdo chce, tak si počte.

makabrozni-spelunka

pro me je blogovani zavislost... :) psani moje i cteni toho, co napsali my oblibenci. nejradsi mam osobni blogy, zapisky ze zivota. pokud to dotycnej pisatel dovede podat jinak, orginalne, neocekavane, umelecky, vtipne, proste jakkoliv zajimave, je to enjo :)
moje blogy sou pro me krome formy deniku a vyzvy zlepsovat se v psani hlavne prostredkem komunikace s okolim. jeden clanek vytvori autor postu a dalsi clanek vznika v interakci se ctenarema v komentarich.
prijde mi to zabavny moc.

Eleeshebat

Nó. Třeba chce někdo reagovat na blogy někoho, kdo je právě za humnama. A tak se přihlásí na signály. No a pak zjistí, že tam je kolonka blog. A tak zkusí napsat nějakou blbost. No a pak na to lidi reagujou, a jemu se líbí, že reagujou, a tak přemýšlí, čím by je mohl obšťastnit dál. A přitom má radost, že si to třeba bude moct za pár let přečíst co prožíval. Nebo že mu to už teď pomůže pochopit, co prožívá. Hmm?:D

majkiii

No... Upřímně, u mě je v tom i ten určitý druh exhibicionismu, to je fakt... Pak je v tom taky to, že za většinou příspěvků, na kterých mi záleží stojí nějaký zážitek nebo pocit, který chci předat dál... A prostě moji milí jsou roztrkaní po celém světě, takže obvolávat je nemůžu ... :-) Ale autocenzura funguje i u mě :-) Další důvod je to, že si furt říkám, že třeba něco, co prožívám já, může prožívat někdo jinej a třeba mu ty moje slova pomůžou... Člověk nikdy neví, k čemu Hospodin ty naše ruce použije :) Další, že když píšu uvědomuju si strašně moc věcí, na který bych jinak nepřišla...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio