dalších pár střípků

8. 3. 2008 17:15

 jste zvědaví na ten poslední film? já jsem taky byla a pořád jsem. tedy ne, že bych ho neviděla, ale... prostě portugalskýmu armádnímu slangu fakt ještě nerozumím. takže jsem si poseděla v kině, dívala se na obrázky a zkoušela uhádnout, o čem se tam asi baví.. přišlo mi to jako taková variace na m.a.s.h. a občas to asi bylo i vtipný, výbuchy smíchu v sále... no budiž, však já se taky jednou budu smát! 

víceméně podobně na tom byla celá naše československá řada. sešlo se nás tam dohromady pět. verča a michal se pak vydali domů a já jsem se nechala přemluvit, abych šla s evou a martinem na nějakou párty kamaráda jejich kamaráda nebo co. stavili jsme se po cestě na kafe a k tomu kafi že prý musíme ochutnat nějaký smažený krevety či co, taková jednohubka to byla. nechutnalo to nic moc a uvnitř jsme našli vlas. odcházeli jsme poučeni paní prodavačkou a asi i majitelkou v jednom, že krevety mají přesně takovýhle fousy. a ať se nad tím neošklíbáme, že to tak prostě je:))

pařbě se tady v portugalsku říká festa. ta včerejší byla taková plkací, ani se netancovalo. myslela jsem si, že se tady v portugalsku přiučím něco z latiny, ale zatím teda nic... ale zpátky na festu. potkala jsem se tam s ufuk – taková maličká a moc milá turkyně z intenzivního kurzu - a seznámila se s dalšíma lidma, o nichž si teď pamatuju stěží jména (to ale proto, že jich tam bylo tolik!). přesto se mi tam docela líbilo. a myslím, že to bylo hlavně tím, že jsme tam byli právě společně s evou a martinem. čeština je prostě čeština a tohle jsou lidi, se kterýma si mám pořád co říct:)

dneska jsme se byly s lindou a lenkou podívat do obrovskýho parku za městem, kde prý coimbřani (huh, to vypadá divně tohle slovo, tak řekněme třeba třeba coimbřáci, ne, to je ještě horší, taaak... no však vy víte kdo) tráví víkendy. prošli jsme se dobře, ale že by to ve mě zanechalo nějaký extra zážitek, to ne. možná, že to tam kdysi dávno bylo upravené, ale pak se z toho pomalu stával prales a teď je to prales s asfaltovejma cestama mezi bambusovými háji a kopřivovými poli, občas někde vykukuje nějaký exotický strom mě neznámých jmen.

i tohle je portugalsko.

Zobrazeno 1717×

Komentáře

Eleeshebat

Tak Šoupal je eště lepší než Ufuk. A proti jejímu jménu nic nemám, jim by to moje asi taky přišlo k smrti ujetý :D Nicméně chápu, že zpustlý park, to není veselá podívaná...

majkiii

tě pic, já jsem si to spletla... mně se to smotalo a nějak jsem si zafixovala, že pařba je ufuk, mane :) Takže pařba festa, turkyně Ufuk. Ahá, na podruhý mi to docvaklo :-D

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio